loader image

Cum să îți curăți geanta de piele?

O geantă nou-nouță e o bucurie specială, dar nu este nimic mai bun decât familiaritatea caldă a uneia pe care ai avut-o de ani de zile – motiv pentru care ne proiectăm gențile din piele pentru a rezista pentru totdeauna. Dar, ca orice poveste de dragoste de termen lung, este necesară un pic de grijă și atenție. 

   Am abordat 3 aspecte ale îngrijirii rucsacilor și genților din piele, în special a celor pictate:  cum ar trebui să fie curățate, cum să le întreții, și cum să stochezi geanta de piele. Iată câteva sfaturi de la membrii atelierului nostru: 

Kit-ul de îngrijire:

– Laveta moale, curata

– apă

– cremă hidratantă penru piele sensibilă

– Hartie pergament sau folie cu bule

– pungă de pânză (sau fata de pernă)

1. CUM SA ÎNTREȚII O GEANTĂ DIN PIELE

Asigurați-vă că aveți mâinele curate, gențile din piele sunt susceptibile de a absorbi grăsimea și uleiul. Tapați ușor geanta de piele, servieta sau rucsacul cu o lavetă moale, uscată sau ușor umedă. Apoi aplicați prin mișcări fine pe toată suprafața cremă de mâini pentru piele sensibilă. O cantitate echivalenta unei ungii e mai mult decât suficient.  Fiți foarte atenți să nu utilizați produse care conțin alcool pentru că duc la decolorare. (Nu folosiți prea multă apă; pielea are nevoie de timp pentru a se usca.)

Dacă purtați geanta preferată așa cum o purtăm noi pe a noastră – adică tot timpul și peste tot – se întâmplă accidente, de la iarbă și grăsime la cerneală și vin. Din fericire, specialiștii noștri știu cum să îndepărteze petele fără a distruge pielea sau patina pe care o dezvoltă. Nu ezitați să ne contactați.

2. DEPOZITAREA GENȚII DIN PIELE

Îndesați geanta din piele cu folie cu bule sau hârtie pentru a restabili și a menține forma sa. Așezați geanta din piele umplută în o punga de pânză sau o cutie curată și o depozitați în un loc ferit de umezeală. Nu o expuneți la soare pentru perioade lungi de timp, duce la decolorare și schimbă intensitatea culorilor. 

3. APELEAZĂ LA SERVICIILE UNUI SPECIALIST ODATĂ PE AN


Nu este vorba doar de o igienă bună a garderobei – a-ți duce geanta sau rucsacul la un specialist odată pe an prelungește viața produsului, curățând acumularea și germenii, astfel încât caracterul natural al pielii să continue să apară. Un astfel de serviciu nu presupune doar curățare și eliminarea petelor, dar și împrospătarea culorii, schimbatul accesoriilor sau a mânerelor –  din fericire acest aspect nu are nevoie de atenția ta în fiecare an, ci o dată la 2-3 ani.


TIPS!


Aveți grijă să nu lăsați pielea să absoarbă apă. Dacă geanta se udă foarte tare, ștergeți excesul de umiditate cât mai curând posibil. Nu uscați pielea cu un uscător de păr; lăsați-o să se usuce la aer și apoi aplicați un pic de cremă. Nu utilizați produse de curățare care conțin alcool, deoarece acestea se vor usca și, eventual, vă vor decolora poșeta sau geanta din piele.

Credem că gențile ar trebui să fie atemporale, așa că alegem piei care se maturează frumos în timp. Sunt de așteptat zgârieturi, cute și întunecări, schimbări ale nuanțelor și patternului pictat. Modul în care îți porți rucsacul și geanta este modul în care va îmbătrâni, făcând fiecare accesoriu deosebit de personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *